dimecres, 14 de març del 2007

POTÈNCIES MUNDIALS


L'altre dia feia zàpping, que va i em trobo a la Naomi Campbell fotent posses guarres en un sofà. Evidentment allò em va interessar. Per provocar encara més el cantó lasciu de la Campbell li ofereixen un Chupa-Chups, que començà a llepar amb fruicció i cara de vici. Bé, tot i que això era el més interessant d'aquell programa, el que vull comentar avui va venir a continuació. Resulta que era el mític programa “Sorpresa, Sorpresa” i de sobte apareix la borderline de la Gemió cridant emocionada, referint-se al Chupa-Chups: “ES UN INVENTO ESPAÑOL, ES UN INVENTO ESPAÑOL!!!”. Que trist, senyors, que trist. Que aquella tiparraca destaqui amb orgull que un puto caramel punxat en un pal és un invent espanyol ho diu tot de la capacitat d'Espanya per a la recerca i les seves aportacions al desenvolupament de la humanitat. I més vergonyós és que li vagi a dir a una persona de nacionalitat britànica, com la Campbell.

Fent un petit tomb per internet un se n'adona de la falta de sentit del ridícul i del nacionalisme barat dels espanyols:

Alguns invents i descobriments britànics: la màquina de vapor , la penicilina, la locomotora de tren, , el sismògraf, el poliester, el Fax, la viagra...Podeu veure'n una enumeració completa a la web http://inventors.about.com/library/inventors/bl_british_inventors.htm

Principals invents espanyols, destacats a una pàgina creada pel ministeri d'educació i ciència espanyol: La peineta, el botijo, la bota y el porrón, el afila-lápices, la guitarra española, el chupa-chups i la fregona. TRIST, MOLT TRIST.

http://www.sgci.mec.es/au/inventosesp1.htm
http://www.sgci.mec.es/au/inventosesp2.htm
http://www.sgci.mec.es/au/inventosesp3.htm

És la diferència entre un país amb més de tres segles de democràcia i un altre amb la història recent farcida de pronunciamientos, sanjurjadas i cops d'estat . Les conseqüències són evidents, a tots els nivells:

Els britànics han parit músics com Queen, els Beatles, els Rollings, The Police, Madness, Led Zeppelin, Pink Floyd, Sex Pistols, Deep Purple, The Housemartins, Iron Maiden, Judas Priest, Coldpay, Oasis, David Bowie, Elton John, Beautiful South, Genesis.....A España han triomfat boniatos de l’alçada de Mecano, Andy y Lucas, David Bisbal i Alejandro Sanz.

Si pensem en humoristes britànics hem de parlar dels Monty Pyton, Rowan Adkinson, Sacha Baron Cohen i sèries com L'escurçó negre, Allo Allo, Sí Ministre, Els Joves o Hotel Fawlty. L'humor español ha donat talents de l'altura de Los Morancos, Jaimito Borromeo,Cruz y Raya, Marianico el Corto, Arévalo o el Dúo Sacapuntas.

Humor anglès

http://www.youtube.com/watch?v=zJ5V3R3s06E

Humor espanyol

http://www.youtube.com/watch?v=lS5zrB6lvdU

Podria seguir amb mil exemples, però no m’allargaré més. Només cal pensar en el nivell de desenvolupament dels països d’Amèrica que van colonitzar els britànics i els que van colonitzar els espanyols. I encara se sorprenen que els de Gibraltar vulguin seguir sent britànics.

Sí, amics, ja sé que les comparacions són odioses, però més odiosa és la Gemio dient parides.



3 comentaris:

Marc ha dit...

Brutal, excepcional, m'ha recordat l'humor de plorar de riure de quan enregistràvem cassettes amb imitacions i paranoies diverses. Com sempre, has fet aflorar la teva genialitat!

Anònim ha dit...

Francamente, su apollo traidor a la pérfida Albión me parece deleznable.
Por culpa de los malditos políticos aún no tenemos Gibraltar, pero pronto lo lograremos, los bellacos britones sucumbirán ante el poderío español!

Federico Español

set sota zero ha dit...

Moltes gràcies pel comentari, Marc. M'afalaga molt que t'hagi agradat. Realment aquelles hores amb tu fent vídeos, cassettes i d'altres parides, o simplement tronxent-nos de riure a la petanca de Costamar, són dels millors moments de la meva vida.