dissabte, 24 de març del 2007

EL ABUELO FUÉ CANTAUTOR


Aquest paio d'aquí dalt forma part d'aquesta penya amb fama de progre, amb la carrera musical en decadència ( Ramoncín, Gurruchaga, Ana Belén...), que com que ja no els contracten ni per la festa major de Calahorra, han trobat la manera de poder seguir parant la mà sense doblegar l'esquena: EL CANON DIGITAL. Víctor Manuel n’és un dels principals abanderats.

El cànon digital implica que pagues una taxa abusiva, a benefici de la SGAE, sobre el preu en la compra de CD's i DVD's verges, reproductors d’MP3, etc. perquè presumeixen que l’utilitzaràs per fer còpies il•legals.

“Passeu per caixa”

Quan arribes a certa edat és normal que estiguis tip de treballar, sense idees i físicament cascat. Aleshores, què fa la gent normal? Es jubila, cobra la pensió i si té algún estalvi fa alguna escapada amb l'Inserso. Però aquests no. Aquests tenen el xiringo de l'SGAE en plan oficina de recaptació, per seguir cobrant per la patilla.

Un vell músic amb dignitat, es retiraria discretament i aniria pels bars, jugant a les màquines i donant-li la tabarra al cambrer i als altres parroquians.


“Que tiempos aquellos en que se respetaba a los artistas”


Aquest paio i els seus col•legues, han anat sempre de tios d'esquerres, compromesos amb les causes justes (això sí, quan els atacs contra Catalunya van callar com a putes, no fos que deixessin de vendre un disc), però jo crec que en realitat és un oportunista que sempre ha defensat una única causa: La seva butxaca.

A la primera joventut, durant la dictadura, li va dedicar una cançó al caudillo, a veure si el rebia al Pardo i l'enviaven a Eurovisión.

Durant la transició i “la movida” es va apuntar a la causa progre, que era el que feia vendre discos.

Ara, defensa l'única causa que li pot permetre seguir tocant caler: El cànon.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, es ben cert, abusen del seu poder per fotre a tots els consumidors. Cal un canon, però ha de ser just, perquè també hi ha molta pirateria.

I si ara parlem de la censura?
No cal. Aquest és el meu darrer comentari, de veritat que em sap greu !!!

Diarreamental
un espai lliure

Anònim ha dit...

"Cal un canon, però ha de ser just, perquè també hi ha molta pirateria."

Qualsevol canon atempta contra un dels principis bàsics del dret penal: "Nulla pena sine crima" o "no hi ha pensa sense delicte". I el canon està penant un comportament des d'abans de que aquests es produeixi.

Menys demagògia i arguments absurds tals com "Cal un canon, però ha de ser just, perquè també hi ha molta pirateria." Impagable.

D'altra banda, tot el recaptat per la SGAE és repartit de forma exclusiva entre els artistes espanyols, els estrangers no en veuen ni un duro.

Anònim ha dit...

El canon és una manera pràctica de compensar pel perjudici generalitzat, comprovat i irrefutable que es fa als autors, etc. per culpa de la pirateria. És una manera, potser n'hi ha alguna de millor; si la té, digui-la i potser el fan ministre.
Amb el seu feble argument legal, vostè es carrega, entre d'altres, el canon de l'aigua , per exemple, perquè vostè segur que no contamina l'aigua (només les paraules)ni li cal contribuir a construir potabilitzadores, per exemple .
I li prego que aprengui a escriure bé en català. El seu català sí que és impagable, perquè ningú no el comprarà.
Diarreamental
un espai lliure

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
yinyang mason ha dit...

Sí, amic, sí... Víctor Manuel va cantar als "25 años de paz". Brutal, tio, brutal! Són, com diria un amic meu, "hippies depilados".